- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Сеул: Земљотрес у близини нуклеарног полигона Северне Кореје

CC BY-SA 3.0 / Wikipedia/Z22 / Сеизмограм
Сеизмограм - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Земљотрес јачине 2,5 степени Рихтерове скале потресао је област североисточно од севернокорејског нуклеарног полигона Пунгје-ри, саопштила је јужнокорејска метеоролошка агенција.
Вест долази усред повећане забринутости због могућег нуклеарног теста Пјонгјанга, а потрес је забринуо многе грађане Јужне Кореје који су се уплашили да је подрхтавање изазвано тестирањем разорног оружја, преноси Танјуг писање Ројтерса.
„Било је то природно подрхтавање тла“, навела је агенција у саопштењу.
Претпоставља се да је Северна Кореја завршила припреме за седму нуклеарну пробу на полигону Пунгје-ри, која би била прва од 2017.
Могући термин тестирања могао би бити између 16. октобра и 7. новембра, изјавили су јужнокорејски званичници прошле недеље, позивајући се извештај обавештајних служби.
Пјонгјанг је саопштио јуче да њене ракетне пробе представљају самоодбрану од директних америчких војних претњи, као и да нису угрозиле безбедност суседних земаља и региона, јавила је државна новинска агенција КЦНА.
Северна Кореја је пре два дана испалила балистичку ракету у правцу источне обале, саопштио је генералштаб јужнокорејске војске.
Најновије лансирање уследило је након заједничких војних вежби Јужне Кореје и САД и повратка америчког носача авиона у регион.
То лансирање је шесто за 12 дана, а прво од уторка прошле седмице, када је Северна Кореја испалила ракету средњег домета изнад Јапана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала