Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин одговорио европосланику: Пицула да објасни колико је пара добио од Мила да пљује Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2022
Пратите нас
Министар унутрашњих послова Александар Вулин одговорио је на срамне ставове Тонина Пицуле, члана Европског парламента, рекавши да Пицула треба да објасни колико је пара добио од председник Црне Горе Мила Ђукановића да пљује Србију.
„Све нам је Пицула објаснио, али није најважније, колико пара је добио од Мила Ђукановића и његових шкаљара и кавчана да пропагира Црвену Хрватску, а пљује Србију. Нека нам то Пицула објасни, а висока политика и онако није за њега и нека се не оптерећује одлукама државника какав је српски председник Александар Вучић, превисоко је то за Пицулу“, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.
Подсетимо, министар је реаговао на наводе европског посланика Тонина Пицуле да уколико председник Србије Александар Вучић настави са својом самосталном политиком не искључује прекид преговора Србије о придруживању Европској унији.
Пицула је рекао да су преговори Србије о приступању ЕУ практично већ замрзнути јер дуго није отворено ниједно ново преговарачко поглавље или кластер, а све су мање шансе да се било шта отвори до краја године.
„Још постоји могућност да Србија поправи своју перцепцију неком другом политиком, али ако председник Вучић настави са овом политиком и ако изазове додатне критике у ЕУ, није искључена ни обустава преговора“, тврди Пицула.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала