- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакл припао Арсеналу – „топови“ ућуткали Ливерпул за повратак на трон

© AP Photo / Rui VieiraАрсенал Ливерпул
Арсенал Ливерпул - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Арсенал је савладао Ливерпул резултатом 3:2 (2:1) у спектакуларном мечу одиграном на Емиратима у 10. колу Премијер лиге. „Тобџије“ су опет заселе на врх табеле, а тријумф им је голом из пенала донео Букајо Сака у 76. минуту. Арсенал је први, Сити други с бодом мање, а Клопова чета тек десета на табели.
Свега 58 секунди било је потребно да Арсенал стигне до вођства, што је најбржи гол тима из Лондона у последњих 11 година.
Погодио је Габријел Мартинели на додавање капитена Мартина Едегарда, а Клоп је био у неверици збот тога што је одбрана његовог тима капитулирала тек што је изашла из тунела.
Ипак, тај погодак није пореметио "црвене" који су имали више лопту у свом поседу и диктирали темпо, да би им се то исплатило у 34. минуту, када је резултат поравнао Дарвин Нуњез, који је плаћен вртоглавих 100 милиона евра.
Таман када су многи помислили да ће се на одмор отићи нерешеним исходом, на сцену је ступио Букајо Сака који је испратио савршено додавање Бразилца Мартинелија, и послао је лопту у небрањену мрежу Алисона.
Друго полувреме и опет иста прича. Ливерпул је тај који има лопту у ногама, који напада и притиска Артетине ученике и на крају успева то да материјализује после само осам минута наставка.
Погодио је Роберто Фирмино за ново изједначење 2:2! У јеку напада "редса", Тијаго Алкантара је лоше реаговао после гужве у казненом простору гостију и оборио је Габријела Жесуса.
Одговорност је преузео Букајо Сака који је хладнокрвно реализовао једанаестерац, упркос томе што му је Алисон прочитао у коју ће страну шутирати.
Арсенал се поново вратио на чело табеле Премијер лиге са 24 бодва, док другопласирани Манчестер сити има бод заостатка. Трећи је Тотенхем са 20 бодова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала