- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси у свом стилу – „Какав бараж? Идемо на ЕУРО и то је то“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДраган Стојковић Пикси
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Србија је добила лаку квалификациону групу у борби за пласман на Европско првенство у Немачкој 2024. године. Да би се пулени Драгана Стојковића Пиксија тамо нашли, потребно је да буду међу прве две селекције у групи које ће директно обезбедити пролаз на завршни турнир.
Србија има на основу такмичења у Лиги нација обезбеђен бараж у случају да не буде међу две најбоље селекције у групи, али слектор Пикси на то не помишља.
„Kакав бараж? Не размишљам о баражу, наш циљ је да идемо у Немачку. Не размишљамо о трећем месту, већ желимо да Србија буде на Европском првенству после 24 године. Све респектујемо, али највише нас саме. Добро је све ово. Оно што је сада најважније јесу Доха, Kатар и Светско првенство. Хоћемо и можемо да се пласирамо не ЕУРО. Да ли ћемо отићи на Европско првенство - отићи ћемо и то је то", истакао је Пикси.

„Да уштедимо који динар..."

Стиче се утисак да селектору није битно ко су нам противници, што је често понављао и у претходним циклусима.
„Рекао сам и раније, ко год да дође од противника ми имамо своје циљеве. Нема ту превелике приче. Једна врло отворена група, скоро па комшијска. Можемо свуда аутобусом, да уштедимо који динар јер не морамо авионом. Не интересују ме противници, фокусиран сам на наш тим. Морамо да имамо одређене информације као сви тренери, жреб је завршен, има времена да се испрате све екипе мало боље", рекао је Стојковић.
Пикси каже да је причао са Савићевићем и Крстајићем уочи жреба...
„Било је много људи, видео сам Деју, Kрстајића... Сви смо ми пријатељи, сад ћемо се срести као неки противници, али све је то фудбал. Нисмо причали о жребу. Можда негде кроз разговор да се провукло, да не би можда волели. Али, ко то може да одреди, биће нам драго да се видимо у Београду и Подгорици", закључио је Пикси.
Фудбалска репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
СПОРТ
Није могло боље! Србија добила лаку групу у квалификацијама за ЕУРО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала