- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Даница Грујичић: Ружно је исмевати Бајдена, човек има здравствене проблеме

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Даница Грујичић
Маша Радовић и Даница Грујичић - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Ексклузивно
Као лекару ми је просто непријатно колико на подсмешљив начин новинари говоре о Бајдену. Евидентно је да он има здравствених проблема. Оно што је тужно је да једну тако моћну земљу води човек који здравствено није сасвим добар, каже Даница Грујичић у разговору за Спутњик.
Један од наших најбољих неурохирурга, професорка докторка Даница Грујичић гостујући у емисији „Маша и ..“ открила је следи ли забрана руске медицине на Западу, које нове болести се јављају на простору Балкана као последица осиромашеног уранијума којим нас је засипао НАТО, али и шта би се десило да је уместо медицине уписала авио-инжењерство у Москви, као што је планирала.
На питање колико је у овом тренутку цео свет на граници да буде озрачен оним што са собом носи употреба нуклеарног оружја, докторка каже:
„Не верујем да ће до тога доћи јер мислим да су чак и највећи лудаци, посебно ови који су намерили да буду фараони 21. века, свесни чињенице да ту неће бити победника. Неке процене су, ако би се чак и Европа и Америка уништиле, да ће 30 одсто Русије остати сачувано и цело. Према томе, мислим да то махање нуклеарним наоружањем заиста у овом тренутку нема некакву сврху. С тим што заиста верујем Путину да, уколико осети да је Русија угрожена, он ће одреаговати чак и нуклеарним наоружањем“.
Говорећи о менталитету Срба, Грујичићева је истакла да смо ми народ који је много „претурио“ преко главе.
„Петсто година само под Турцима. Имали смо државу која је у једном тренутку захватала чак и делове Грчке, имали смо ратове који су нас заиста косили, али смо без обзира на све опстали на овим просторима као православци. Мислим да је православна црква у својој историји направила бројне грешке, али да ње није било, нас као Срба овде не би било. Ми нисмо симпатични великим господарима света зато што мислимо својом главом“, закључила је наша саговорница.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
 - Sputnik Србија
▶️ Ауторске емисије, ексклузивне интервјуе и анализе горућих питања у продукцији Спутњика пратите у рубрици „Подкаст“
28 Април, 19:00
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала