Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх Порфирије устоличио владику Јустина

© Sputnik / Лола ЂорђевићПатријарх Порфирије
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије, данас је у Саборном храму Светог Саве у Паризу епархије западноевропске, устоличио епископа западноевропског Јустина, који је на то место постављен на заседању Светог архијерејског Сабора у мају.
У 17. недељу по Духовима, на празник Светог апостола и јеванђелисте Јована Богослова, данас је у молитвеном присуству патријарха српског Порфирија, епископ западноевропски Јустин началствовао на светом евхаристијском сабрању у Саборном храму у Паризу, преноси Танјуг.
Епископ Јустин је у присуству патријарха служио свету архијерејску литургију поводом устоличења.
Светој архијерејској Литургији присуствовали су и министар сполних послова Србије Никола Селаковић, министар Ненад Поповић, амбасадорка Србије у Француској Наташа Марић, амбасадор Србије при Унеску Тамара Растовац Сиамашвили, директор Културног центра Србије, Натали Бељански, амбасадорка Босне и Херцеговине у Француској Бојана Кондић Панић, митрополит Француски Димитрије и пуковник, носилац ордена Светог Саве за заштиту Срба на Косову Жак Огар, саопштила је СПЦ.
У цркви се окупио изузетно велики број верника, а међу гостима је свештенство СПЦ из Србије, Француске, Шпаније, Португалије, Холандије, Луксембурга и Белгије, Васељенске патријаршије, представници других помесних православних цркава, као и представници католичке и протестантске цркве.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала