- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Терористички напад на Кримски мост организовале украјинске специјалне службе

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКримски мост оштећен у експлозији
Кримски мост оштећен у експлозији - Sputnik Србија, 1920, 09.10.2022
Пратите нас
Руске власти не сумњају да је инцидент на Кримском мосту био терористички напад на важну цивилну инфраструктуру, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
„Као што сте управо известили, нема сумње. То је терористички акт усмерен на уништавање важне цивилне инфраструктуре Руске Федерације“, рекао је Путин на састанку са директором руског Истражног комитета Александром Бастрикином.
Руски председник рекао је да су извршиоци и наручиоци овог инцидента специјалне службе Украјине.
Према речима Бастрикина, истражитељи и припадници Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) успели су да идентификују осумњичене умешане у терористички напад на Кримски мост.
Бастрикин је додао да су у инцидент умешани „држављани Русије и страних земаља који су помагали у припреми овог терористичког акта“.
„Већ смо утврдили руту камиона на коме је дошло до експлозије. То су Бугарска, Грузија, Јерменија, Северна Осетија, Краснодар... Идентификовани су превозници. Уз помоћ агената ФСБ успели смо да идентификујемо осумњичене међу онима који су могли да припреме терористички напад“, прецизирао је Бастрикин.
Он је додао да ће службе наставити да истражују циљеве и задатке ове експлозије, као и да је покренут кривични поступак због тероризма.
На Кримском мосту је 8. октобра експлодирао камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања дела коловоза, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала