- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лукашенко поручио Кијеву: Ако нападнете Минск...

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је Минск незваничним каналима упозорен на предстојећи напад на републику са територије Украјине и поручио да се Кијеву пренесе да ће одговор бити жесток.
Белоруски председник је упозорио да ће његова земља достојно одговорити било ком противнику јер се на то припремала више деценија.
"На територији Белорусије не сме бити рата и задатак војника је да предузму све што је потребно да не дозволе такав развој догађаја", рекао је Лукашенко на седници да представницима војно-безбедносних снага.
Подсетио је, међутим, на стару мудрост - ако желиш мир мораш се спремати за рат.

Пољска за два-три сата може да пребаци војнике на границу

Лукашенко је такође истакао да је Пољска спремна да за два-три сата пребаци војску на границу са Белорусијом.

„Недавно смо констатовали да су Пољаци, ‘бранећи’ границу са Белорусијом, довлачили оружане снаге, а затим их повукли, показавши нам да одлазе. Ништа ни налик томе. Своје трупе су повукли на 100 километара од границе и пренаоружавају се поново најсавременијим НАТО наоружањем. У одређеном моменту, пребациће своју војску у року од два-три сата поново на границу, на оне положаје, где треба да се налазе“, објаснио је белоруски лидер.

Он је истакао да Пољска просто моли Американце да без одлагања довезу и разместе нуклеарно оружје у Пољској, укључујући нуклеарни арсенал Немачке.
Он је такође нагласио да САД и Европска унија у овим условима саопштавају да су спремни да легализују белоруске бегунце као политичку силу, знатно повећају подршку деструктивних елемената, погоршају ситуацију на западној граници све до отварања „другог фронта“.
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
Подкаст
Отвара ли експлозија на Кримском мосту Пандорину кутију | Свет са Спутњиком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала