- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Злоупотреба људских судбина – срамна кампања против Ђоковића /видео/

© AP Photo / Mark BakerНовак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022.
Новак Ђоковић на тренингу пред почетак Аустралијан опена 2022. - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Да аустралијске власти нису биле наклоњене Новаку Ђоковићу могли смо да се уверимо још почетком године када је депортован из те земље, али тамошњи медији желе и даље да српски тенисер остане негативац. Објављен је телевизијски прилог у ком изабрани моле министра да не укине забрану за Ђоковића, а посебно је бизаран један случај.
Променом власти у Аустралији повећала се и нада да ће Новаку Ђоковићу бити укинута забрана уласка у ту земљу која је последица депортације, међутим већ је почео да се шири нови песимизам.
Најпре је буру подигла Карен Ендруз, бивша министарка унутрашњих послова, а сада је и „9 њуз Мелбурн“ објавио прилог у коме троје анкетираних људи не желе да се Новаку укине забрана уласка у Аустралију.
Прилог почиње изјавом Тода Вудриџа, легендарног аустралијског тенисера, који је објаснио да Ђоковић није крив и да није направио ниједну грешку током процедуре.
Случај на који је указано појавио се у моменту када је камера снимила Џона Мелахонтија, удовца чија је супруга боловала од канцера и преминула од компликација услед последица вируса корона.

„Премијеру, не правите изузетак који се односи на једног човека“, рекао је Мелахонти.

Сасвим је јасно да случај човека обавијеног тугом због губитка није објављен сасвим случајно, већ са тенденцијом да Ђоковића покаже као негативца и поново му стави етикету иконе антиваксера, што је учињено и на почетку године.
Још даље од тога, Џоново појављивање ће сасвим сигурно код особа са сличном судбином побудити негативна осећања према српском тенисеру, чиме се креира јавно мњење којим је лако манипулисати и давати погрешне мете за слободно стрељање.
Део анкете је била и неименована Аустралијанка која се сагласила са претходним мишљењем.
„Не мислим да би требало да га пусте“, рекла је она.
У прилогу је речено да су из Тениског савеза Аустралије, организатора Аустралијан опена „били превише заузети да би се појавили пред телевизијским камерама“, али је наведено да неће моћи да избегну питања већ у среду, за када је заказан почетак рекламне кампање за наредни турнир.
Карен Ендруз - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
СПОРТ
Ко је министарка која не жели Ђоковића у Аустралији? Већ га је протерала, а Новак је победио на суду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала