- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Одређен датум за ново бројање гласова за председника Српске, могућ и телевизијски пренос уживо

© Sputnik / Бранко МаксимовићИзбори у Босни и Херцеговини
Избори у Босни и Херцеговини - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
На основу Наредбе Централне изборне комисије БиХ у Главном центру за бројање у Сарајеву у четвртак у 15.30 часова ће почети отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића по службеној дужности на свим редовним бирачким местима у Републици Српској за ниво председника и потпредседнике Републике Српске, саопштено је из ЦИК-а.
Бројању могу да присуствују акредитовани посматрачи политичких странака које су имале кандидате за председника и потпредседнике Републике Српске и посматрачи независних кандидата који се појављују на гласачком листићу, као и акредитовани посматрачи за праћење Главног центра за бројање.
„Три јавна РТВ сервиса у БиХ (РТРС, РТВБиХ и РТВФБиХ) уколико покажу интерес, могу уживо у целости да преносе отварање врећа и контролно поновно бројање гласачких листића за ниво председника и потпредседнике Републике Српске“, истиче се у саопштењу ЦИК.
Исто ће бити омогућено и другим заинтересованим медијима у БиХ, саопштили су из ЦИК БиХ.
„На овај начин је Централна изборна комисија БиХ благовремено обавестила јавност, изборне посматраче и медије о почетку отварања врећа и контролног поновног бројања гласачких листића по службеној дужности на свим редовним бирачким местима у Републици Српској за ниво председника и потпредседнике Републике Српске“, наводи се у саопштењу.
Данас је Централна изборна комисија БиХ донела и нову наредбу за поновно контролно бројање гласова на бирачким местима где је број гласова за кандидата већи него укупан број гласова који је освојила странка која га је кандидовала. Ради се о 45 редовних бирачких места за ниво избора за Парламентарну скупштину БиХ, Парламент Федерације БиХ, Народну скупштину Републике Српске и скупштине кантона. Термин тог бројања биће накнадно утврђен.
Жељка Цвијановић гласала је у Бањалуци - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
РЕГИОН
Цвијановићeва: Захтеваћемо да се бројање гласова снима и преноси уживо у медијима
Милорад Додик  - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
РЕГИОН
Додик: Кривичне пријаве против чланова ЦИК-а, СНСД не прихвата нове изборе
Избори у БиХ - Sputnik Србија, 1920, 10.10.2022
РЕГИОН
Наређено ново бројање гласова за председника Републике Српске /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала