- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Орбан: Нада за мир - Доналд Трамп

© BRANDON BELLДоналд Трамп на скупу конзервативаца у Даласу
Доналд Трамп на скупу конзервативаца у Даласу - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан сматра да би САД и Русија требало да преговарају о примирју у Украјини. Он оцењује да би Доналд Трамп могао да буде нада да се дође до мира.
„Примирје мора да буде договорено не између Русије и Украјине, већ Америке и Русије“, истакао је током дискусије у организацији "Берлинер цајтунг и магазина „Цицеро“ у Берлину.
Орбан је рекао да онај који верује да рат може бити завршен руско-украјинским преговорима „не живи на овом свету“, јер је реалност другачија.
Он је истакао да Украјина може да се брани против Русије само зато што је војно подржава САД.
„Рат је данас отворен само зато што су то желели Американци. Због тога морају Американци и Руси да се договоре и онда се рат завршава", уверен је Орбан.
Такође је оценио да амерички председник Џо Бајден није прави преговарач за америчку страну.
„Он је ишао превише далеко“, сматра Орбан додајући да је Бајден рекао неке ствари о Владимиру Путину после којих је тешко водити преговоре.
„Звучаће можда брутално што ћу рећи, али нада у мир је Доналд Трамп“, оценио је он.
У дискусији, у организацији „Берлинер цајтунг“ и магазина „Цицеро“ у Берлину, Орбан је, на питање шта мисли да је разлог одлуке Путина да нападне Украјину, рекао да нерадо одговара на то питање, јер њега не занима Путин, већ Мађарска, ЕУ, и који је европски интерес.

„Не знам зашто је започео рат“, подвукао је он.

Додао је и да је и 2014. анексијом Крима могло доћи до рата, али је захваљујући преговарачком спретношћу тадашње немачке канцеларке Ангеле Меркел спречен.
На питање да ли би актуелни рат Меркелова могла да спречи Орбан је јасно одговорио "Са Ангелом Меркел данас не би имали рат у Украјини".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала