Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Високи Дечани: Курти да донесе катастарски папир

© AP Photo / Visar KryeziuМанастир Високи Дечани
Манастир Високи Дечани - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Из манастира Високи Дечани данас је саопштено да се надају да ће премијер привремених институција на Косову и Метохији Аљбин Курти коначно донети катастарски папир, који доказује да је одлука Уставног суда о враћању земљишта манастиру спроведена.
Манастир је на Твитеру саопштио да је Српска православна црква на Косову и Метохији отворена за дијалог, али не и за политичко мешање привремених приштинских институција у одлуку Уставног суда из 2016. године.
"Врата нашег манастира су отворена за све и надамо се да ће Курти коначно донети катастарски папир који доказује спровођење одлуке суда", наведено је манастира на Твитеру.
Из манастира Високи Дечани јуче је саопштено да је подривање коначне и неопозиве одлуке Уставног суда да се манастиру врати 24 хектара земље и мешање политичара у судске одлуке представља озбиљно подривање владавине закона и реда на Косову Метохији и погоршава верске слободе и поверење међу заједницама.
Манастир Високи Дечани је објавио на Твитеру да су ових дана привремени председник и премијер Косова и Метохије јавно потврдили одбијање да се примени одлука Уставног суда Косова из 2016. године о признавању 24 хектара Дечанског манастирског земљишта.
Из манастира су подсетили да ту одлуку суда подржавају ЕУ, ОЕБС, УН и амбасадори водећих западних земаља.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала