- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Русија ће оштро одговорити на сваки напад на кључну инфраструктуру

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Пратите нас
Русија ће оштро одговарати на сваки напад на критичну цивилну инфраструктуру, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Како је нагласио председник Русије (Владимир Путин), одговор наше земље на све терористичке нападе и диверзије против руских објеката важне цивилне инфраструктуре биће оштар по својим размерама и у складу са нивоом претњи које представља Русији“, рекла је она.
Захарова сматра да је циљ представника кијевског режима да стално добијају поклоне у виду средстава и новца од западних покровитеља.
„(Представници кијевског режима) прешли су на тактику уништавања свега што их спречава да постигну свој циљ. Шта је њихов циљ? Да бесконачно добијају поклоне, новац, ресурсе и обећања још већим материјалним добрима од (западних) покровитеља, да раде оно што им је речено и да повремено импровизују“, напоменула је дипломата.
Она је подсетила да су представници кијевског режима на власт дошли „крвавим противуставним превратом“.
„Они су одавно престали да крију своју суштину иза неких закона који се, како верују, могу буквално сваки час мењати, чиме су се и бавили дуги низ година“, закључила је она.

О диверзији Кримског моста

Кијев је у почетку био поносан на своју умешаност у експлозију на Кримском мосту, а онда је, под утицајем Вашингтона, почео кукавички да то пориче.
„У Кијеву су у почетку ликовали и отворено хвалили, како то називају, бриљантан рад Службе безбедности Украјине (СБУ). Разметали су се способношћу ове структуре да наноси Русији, како су рекли, осетљиве ударе. Памтимо све те твитове, објављивања на друштвеним мрежама, на сајтовима, видели смо како су се људи сликали испред плаката са експлозијом на Кримском мосту“, рекла је она.
Захарова је скренула пажњу на то да се касније, под утицајем Вашингтона – оних који надгледају и спонзоришу кијевски режим – променила тактика украјинских власти: „почели су кукавички да негирају оно што су урадили и пребацују кривицу“.
Она је објаснила да им је након практично пола дана Вашингтон очигледно „дао пацке, сетивши се да се, ипак, државе које се налазе у оквиру међународноправних односа и даље разликују од квазидржавних терористичких формација“, приметио је дипломата.
Захарова је додала да Запад врши невиђени притисак на међународну заједницу, захтевајући да друге земље затварају очи пред злочинима кијевског режима.
Према њеним речима, Москва је свесна шта ће САД и друге западне земље радити „како би се створила илузија“ и бројни злочини украјинске стране не би дошли „у видно поље управо тих институција за људска права, структура и јавних личности“.
„Они не само да слепо прикривају сведозвољеност и некажњивост кијевског режима, већ то захтевају и од других, вршећи на њих невиђени притисак. Под овим условима постоји само једна варијанта – да се настави специјална војна операција са наведеним циљевима. Сви циљеви и задаци, како је руско руководство више пута говорило, биће испуњени“, истакла је она.

Кијевски режим одавно користи терористичке методе

Портпаролка је приметила да Западне земље нису оклевале да честитају Кијеву на дизању у ваздух Кримског моста, што је доказало директну умешаност Украјине у тај терористички напад.
Они су почели да честитају кијевском режиму на успешно извршеном терористичком нападу.
„Кијевски режим одавно и активно користи терористичке методе у политичке сврхе и за обрачун са противницима. То се не ради само на територији других држава, заправо, кренули су од себе, од својих грађана, са својих тадашњих територија“, додала је Захарова.
Она је оценила да последња дејства Кијева спроводе на начин најгорих терористичких ћелија.
Она је нагласила да се Кијев дуги низ година снабдевао западним новцем, оружјем и да је уживао огромну информациону и политичку подршку. Према њеним речима, сада је кијевски режим добио то исто од Запада „за безакоње почињено на апсолутно начин најгорих терористичких ћелија“.
Портпаролка је истакла да актуелни терористички напади Украјине нису изузетак, већ наставак политике која деценијама доминира територијом ове земље.
Раније је председник Русије Владимир Путин експлозију на Кримском мосту 8. октобра назвао терористичким нападом иза којег стоје украјинске специјалне службе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала