- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Барселона пред тоталним крахом, Салах ушао у историју Лиге шампиона

© AP Photo / Joan MonfortБарселона - Интер
Барселона - Интер - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Барселона, један од најтрофејнијих клубова Европе, суочава се са раном елиминацијом из Лиге шампиона после ремија против Интера на свом терену - 3:3 (1:0). Скупоцени пројекат Ђоана Лапорте тако је доживео велики ударац, а финансијске последице ране елиминације тек ће се осетити.
А није почело лоше за Каталонце. Усман Дембеле је у финишу првог полувремена донео предност свом тиму и чинило се да ће Барса у наставку надокнадити пораз од 1:0 из прошлонедељног меча у Милану.
Међутим, само што је кренуло друго полувреме Барела је у 50. минуту поравнао на 1:1. Да се Интер не шали било је јасно у 61. када је Лаутаро Мартинез повисио на 2:1, али смо на драму чекали добрих 20-ак минута.
Покренуо ју је Роберт Левандовски који је у 82. поравнао на 2:2, а Барселона фактички испала из Лиге шампиона у 89. када је после сјајне акције Робин Госенс повисио на 3:2.
Није се Барса предавала, чим је четврти судија показао шест минута надокнаде опет је бљеснуо Левандовски и изједначио на 3:3 у другом минуту надокнаде.
Био је то знак Барси да још више навали на гол ривала јер јој бод не значи много, а мало је фалило да Албанац Аслани донесе тријумф Интеру у трећем минуту надокнаде кад му је Тер Штеген одбранио зицер.
У сваком случају, Интер два кола пре краја држи судбину у својим рукама, и ако победи Плзењ на свом терену у следећем колу пласираће се у осмину финала, заједно са лидером Бајерном који је продужио стопроцентни низ победом над Викторијом од 4:2.
Најубедљивију победу ове вечери остварио је Ливерпул који је савладао Ренџерс резултатом 7:1, а меч је обележио резервиста Мохамед Салах.
Египатски крилни нападач је у игру ушао 68. минуту при резултату 3:1 и до краја је успео да постигне „хет-трик“ за рекордно време - 6 минута и 13 секунди.
Важан корак ка пласману у другу фазу направио је Порто који је као гост прегазио Бајер у Леверкузену са 3:0 у оквиру групе Б.
Домаћини су у првом полувремену промашили пенал и поништен им је гол због играња руком, а дотукао их је Меди Тареми са два гола у другом полувремену.
У групи Д, Тотенхем је избио на прво место после победе над Ајнтрахтом од 3:2 уз два гола Сона и промашени пенал Кејна у финишу, док је Олимпик Марсељ узвратио ударац Спортингу победом од 2:0 у гостима.
Ипак, ништа се још не зна у овој групи око пласмана у други круг јер Певци имају седам, Марсељ и спортинг по шест, а Ајнтрахт четири бода и сви још могу даље!
Наполи - Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
СПОРТ
Наполи победио Ајакс без Тадића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала