- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Еди Рама: Оптужбе Карле дел Понте о умешаности ОВК у трговину органима - лажна вест

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕди Рама
Еди Рама - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Албански премијер Еди Рама рекао је данас да су оптужбе бивше тужитељке Хашког трибунала Карле дел Понте о злочинима који су починили припадници ОВК лажна вест, преноси „Албанијан пост“.
Рама је, обраћајући се данас Парламентарној скупштини Савета Европе, критиковао резолуцију СЕ из 2011. године о илегалној трговини органима људи отетих на Косову и Метохији, оцењујући да су тврдње Дел Понтеове о умешаности припадника ОВК у трговини органима засноване на сумњивим изворима.
„Ова оптужба је доспела на насловне стране од Европе до Аустралије, упркос томе што су оптужбе на Косову категорички демантоване. Најмистериозније питање је било, шта је спречило моћног тужиоца да даље истражује“, рекао је премијер Албаније за говорницом, а преноси Танјуг.
Посланик и портпарол Народне странке Стефан Јовановић, који у Стразбуру учествује на заседању Парламентарне скупштине СЕ, оценио је говор Раме као скандалозан.
„Уместо да се суоче са злочинима над Србима, којима су у „жутој кући“ вађени органи током рата и да починиоци буду кажњени, премијер Албаније је данас покушао да све то представи као лаж“, навео је Јовановић у писаној изјави.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала