- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Јапан тестирао „Химарсе“ на вежбама са САД у близини руских граница – Москва протестује и упозорава

© WikipediaРакетни систем ХИМАРС
Ракетни систем ХИМАРС - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије изразило је одлучан протест амбасади Јапана у Москви због тестирања вишецевних ракетних бацача „Химарс“ у близини руских граница током заједничких војних вежби са САД, саопштио је руски дипломатски ресор.
Како је прецизирано, јапанске Снаге за самоодбрану су 10. октобра на полигону Јашибецу (Хокаидо), који се налази у непосредној близини руских граница, тестирале вишецевне ракетне бацаче „Химарс“ у оквиру војних вежби са САД.
„Сматрамо да одржане војне вежбе представљају изазов за осигуравање безбедности далекоисточног региона наше земље и инсистирамо на хитном прекиду таквих акција. Јапанска страна је такође упозорена да су неизбежне адекватне узвратне мере у циљу блокирања војних претњи Русији“, наводи се у саопштењу руског Министарства.
Руска страна наводи да је раније јапанско Министарство спољних послова саопштавало да нема планова да се поменути полигон користи за испитивање вишецевних ракетних бацача дугог домета, попут „Химарса“. Недоумице изазива и то што јапански медији повезују одржавање војних вежби са „руском агресијом у Украјини“.
Председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 05.09.2022
РУСИЈА
Путин: Русија је права Земља излазећег сунца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала