- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Ликвидирано 30 украјинских диверзаната код Запорошке нуклеарке

© Sputnik / Konstantin Mikhalchevsky  / Уђи у базу фотографијаНуклеарна електрана Запорожје
Нуклеарна електрана Запорожје - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Око 30 украјинских диверзаната који су покушали да уђу на територију Запорошке нуклеарне електране је ликвидирано, а већина чамаца је потопљена, изјавио је вршилац дужности лидера администрације Запорошке области Евгеније Балицки.
„Већина оних диверзаната, њих око 30, који су током ноћи покушали да уђу на територију нуклеарке ликвидирани су. Потопљен је значајан број чамаца, уништен део екстремиста. Остали су се разбежали и повукли“, рекао је Балицки за „Први канал“.
Према његовим речима, вођене су и борбе у циљу прикупљања обавештајних података у области између Васиљевке и Токмака. Балицки је нагласио да је њихов главни циљ, као и раније, да би се утврдило каква је одбрана.

Зона безбедности“ око Запорошке нуклеарке тек кад се помери линија фронта

„Зону безбедности“ око Запорошке нуклеарке немогуће је формирати док год линија фронта не буде померена макар на 100 километара од ње, јер у противном случају то не би било безбедно, изјавио је вршилац дужности лидера администрације Запорошке области Евгеније Балицки.
Он је упозорио на то да украјинске диверзантске групе и даље покушавају да продру на територију Запорошке нуклеарке, али да им се пружа снажан отпор.
Према његовим речима, Запорошкој нуклеарној електрани сада не прети никаква опасност, а ниво радијације је у нормалним вредностима.
Балицки је додао да атомска централа сада ради уз помоћ дизел генератора, а да није планирано да ускоро буду поново покренути нуклеарни реактори.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала