- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев подсетио САД на узвратне циљеве у програму руских снага за нуклеарно обуздавање

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев подсетио је на узвратне циљеве у програму руских снага за нуклеарно обуздавање говорећи о позивима САД да искористе сва средства за помоћ Украјини.
„Леон Панета, бивши директор ЦИА и министар одбране, рекао је да САД морају бити спремне да употребе сва војна средства, укључујући авионе и крстареће ракете, против Русије како би гарантовале да наша земља не може да угрожава Украјину. Он и сам схвата који су узвратни циљеви укључени у програму руских снага за нуклеарно обуздавање. И чему онда такве глупости?“, написао је Медведев на свом Телеграму.
Медведев је такође приметио да је „Пентагон ове године поклонио Украјини оружја у вредности од скоро 17 милијарди долара“.
Сједињене Америчке Државе су у среду објавиле нови пакет војне помоћи Кијеву у вредности од 1,1 милијарду долара. Она, између осталог, укључује 18 вишецевних бацача ракета „Химарс“. На тај начин је, рачунајући и тренутну траншу, укупан обим америчке војне помоћи Украјини за време председавања Џозифа Бајдена достигао скоро 17 милијарди долара.
Амерички генерал Џек Кин - Sputnik Србија, 1920, 07.10.2022
Специјална операција у Украјини
Амерички генерал: За свега 66 милијарди добили смо Украјину која се уместо нас бори против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала