- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњик сазнаје: Румуни се плаше одмазде због тзв. Косова

© Sputnik / Лола Ђорђевић Застава Румуније
Застава Румуније - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Румуније играће против селекције тзв. Косова обе утакмице квалификација за Европско првенство у Немачкој 2024. године.
Румунија је једна од пет држава Европске уније које нису признале независност јужне српске покрајине, али њен фудбалски савез ипак неће бојкотовати мечеве са тзв. Косовом, јер би могао да плати скупу цену суспензије и губитка утакмица службеним резултатом (3:0).
Иако је некадашњи министар иностраних послова Теодор Малескану (81) изјавио „да Румунија не треба да игра са тзв. Косовом које не признаје“, у тамошњој јавности не постоји никаква дилема.
Како сазнаје Спутњик спорт од Амира Кијараша, румунског новинара портала Проспорт, постоји веома мала шанса да Румунија одбије играње утакмице са репрезентацијом самопроглашене државе, а све због потенцијалне казне која би практично елиминисала Румунију из трке за Европско првенство.
Обе утакмице ће се одиграти у Букурешту и Приштини, јер су и у претходном циклусу са тзв. Косовом утакмице играле и Шпанија и Грчка, земље које такође не признају независност.
Селектор Румуније Едвард Јорданеску сматра да је тзв. Косово један од фаворита у групи у којој се налазе.
„Швајцарска је главни фаворит у групи, а ми остали ћемо се борити за друго место. Не могу да отпишем ни Белорусију, ни Израел, па ни Косово. Сваки тим има шансу и свако ће гледати да је искористи“, изјавио је Јорданеску.
Мечеви између Румуније и тзв. Косова планирани су за 16. јун и 12. септембар следеће године.
Застава Румуније - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
СПОРТ
Румунија чека одлуку о тзв. Косову
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала