- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска добила најмоћније топове на свету „Малка“ /видео/

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијасамоходни нуклеарни топ «Пион» (2С7М "Малка")
самоходни нуклеарни топ «Пион» (2С7М Малка) - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Руска компанија „Уралтрансмаш“ je пре договореног термина испоручила Министарству одбране Русије прву партију модернизованих самоходних топова 2С7М „Малка“.

„Компанија ‘Уралтрансмаш’, која је део концерна ‘Уралвагонзавод’ државне корпорације ‘Ростех’, на захтев Министарства одбране Русије је пре договореног термина испоручила партију модернизованих самоходних топова 2С7М „Малка“, наводи се у саопштењу Министарства.

Према речима генералног доректора „Уралтрансмаша“ Дмитрија Семизорова, у топовима су модернизовани мењачи, механизми и агрегати за снабдевање енергијом, обновљени су инструменти за надзор, опрема за комуникацију и радио станица.
„Модернизацијом су побољшане све основне карактеристике, могућности за управљање, покретљивост и руковање у оквиру команде. ‘Малка’ је успешно прошла целокупан циклус испитивања“, додао је он.
2С7М „Малка“ је модернизована верзија оруђа 2С7 „Пион“, које је произведено још 80-их година прошлог века, а до данас се сматра једним од најмоћнијих артиљеријских оруђа на свету. Систем је предвиђен за уништавање мета и противничких објеката који се налазе у тактичкој дубини фронта.
„Малка“ користи високо-експлозивне гранате и активно-реактивну муницију.
Главна предност тог оружја је могућност да користи хемијске гранате и гранате које уништавају армирани бетон, као и специјалну муницију са нуклеарним пуњењем.
Вишецевни ракетни систем Торнадо Г - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2022
РУСИЈА
„Ростех“: Вишеструко повећана производња вишецевних ракетних бацача „Торнадо-Г“ и „Торнадо-С“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала