- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сергеј је коначно проговорио о Русији: „Имао сам осећај да не заслужујем“

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаСергеј Милинковић Савић
Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
Пратите нас
Сергеј Милинковић-Савић је четири године после Светског првенства у Русији, где се нашао у екипи Србије иако није играо у квалификацијама, осврнуо на тај моменат и у искреној исповести је навео да му није било лако да постане део екипе.
Феноменални фудбалер ове сезоне бриљира у Лацију, као и претходних такмичарских година, а за разлику од претходног Мундијала, на наредном ће бити један од најважнијих играча тима који води селектор Драган Стојковић Пикси.
„Био сам још веома млад и нисам играо мечеве квалификација. Позван сам после тога. На почетку ми је било веома тешко јер сам имао осећај да не заслужујем да будем ту. Све се десило веома брзо, али на крају су сви саиграчи били сјајни и учинили су да се осећам добродошлим и успео сам да се навикнем. Од тада сам се променио као играч. Мислим да сам унапредио различите делове своје игре који нису били тако добри тада. Нема сумње ни да треба да поправим неке друге ствари и да треба још да напредујем, али и то ће доћи са временом. Много зависи и од тренера. Тренери су ти који често уоче ствари које морају да се поправе код играча. Не постоји играч на свету који је перфектан у свему“, рекао је Сергеј за сајт ФИФА.
Он је говорио и о свом специфичном пореклу.
„Рођен сам у Шпанији, а касније сам живео у Аустрији. Моја мама је Српкиња, отац је из Босне и Херцеговине. Много времена смо током одмора проводили у Србији. И то је разлог зашто сам изабрао репрезентацију Србије. Мислим да је у каријери сваког фудбалера играње за репрезентацију најважнија ствар. Иако нисам одрастао овде, много времена сам провео у Србији и имао сам жељу да носим овај дрес“, рекао је Милинковић-Савић.
А у дресу Србије постао је актер једне од најважнијих утакмица у последњих неколико деценија, дуела са Португалијом у Лисабону за директан пласман на Мундијал.
„Утакмица против Португалије је без икакве сумње преломила све. Онда меч у Ирској. Водили смо све време, али онда смо примили тај несрећни гол. То је такође било важно. То је био резултат који нас је довео у позицију да морамо да победимо у Португалији. Тај меч ћу увек памтити јер смо заиста извукли немогуће из себе. Нико није веровао да можемо да победимо тамо. А сада треба да имамо реална очекивања и да се не заносимо“, рекао је фудбалер Србије и Лација.
Српски фудбалер Сергеј Милинковић-Савић - Sputnik Србија, 1920, 23.12.2021
СПОРТ
Откривена истина о Србину: „Једна од највећих измишљотина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала