- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Експерт: Бугарски посланици нису позвали руског амбасадора из страха да не изгубе америчке доларе

© Wikipedia / Edal Anton LefterovЗграда Народне скупштине Бугарске у Софији
Зграда Народне скупштине Бугарске у Софији - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Бугарски експерт за међународне односе Велизар Енчев објашњава зашто се велики број посланика новог парламента успротивио идеји да се позове руски амбасадор Елеонора Митрофанова на прво заседање Народне скупштине.
Према његовим речима, три партије (ГЕРБ, „Демократска Бугарска“ и „Наставићемо промене“) воде „Пунски рат против Русије“. Он претпоставља да на тај начин политичке снаге следе своје интересе.
Прву партију (вероватно ГЕРБ Бојка Борисова, за време кога је саграђен бугарски део „Турског тока“) „мучи савест“ због реализације „Турског тока“ који је саграђен државним милијардама.

„А колико су имали дуга који је Кремљ опростио, то само они знају“, написао је Енчев на друштвеним мрежама.

Партија „Наставићемо промене“, која је у прошлом сазиву парламента била владајућа странка, повезана је са бугарском опозицијом коју финансира фонд „Америка за Бугарску“, рекао је он. Овај фонд је финансирао и посланике из „Демократске Бугарске“, подсетио је Енчев.

„А трећи, јер су се издржавали од милиона, од горе наведеног фонда, као и због слабих резултата на изборима, јер је коалиција освојила 7,45 одсто гласова, могу да заврну славину. А где ће без зеленбаћа (америчких долара)?“, пита се бугарски експерт и додаје да у случају да не знају одговор, онда би требало да траже новац.

Данас је већином гласова посланика донета одлука да се не позову руски и белоруски амбасадори на прво заседање нове Народне скупштине које ће бити одржано 19. октобра.
Софија - Sputnik Србија, 1920, 12.10.2022
РУСИЈА
Бугарски политичар: Америка жели да нас увуче у рат са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала