Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хил: Србија је разумела да мора да се помери од Русије и мислим да видимо напредак

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмерички амбасадор Кристофер Хил
Амерички амбасадор Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил је рекао да извештај Европске комисије о Србији гледа као "чашу пуну до пола", јер је Београд остварио напредак у многим побластима, али да постоји забринутост у области везаној за Русију. Оценио је да Русија има „велики и негативан утицај“ на енергетску ситуацију у Србији.

„Сви знамо за ове потешкоће, али моје мишљење је да је Србија разумела да мора да се помери (од Русије) и мислим да видимо напредак, да Србија ради оно што би требало да ради. Напредак се видео и у Њујорку, када се Србија придружила 145 других земаља у осуди напада Русије на свог суседа“, истакао је амерички амбасадор рекао је Хил новинарима у хотелу „Метропол Палас“ у Београду, након конференције о безбедности деце..

Он је рекао да САД апсолутно подржавају санкције Русији и да би било добро да се Србија придружи групи земаља које деле тај став.
Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Хил је оценио да ту има још доста посла, али је поздравио што се у тај процес укључују високи европски званичници, који желе да покрену тај дијалог.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала