- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кулеба признао да Украјина стоји иза експлозија на Криму и у Белгороду /видео/

© AFP 2023 / VALENTYN OGIRENKOМинистар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Иза експлозија на Криму и у Белгороду стоји украјинска држава, изјавио је Министар иностраних послова Украјине Дмитриј Кулеба у разговору са руским пранкерима Владимиром Кузњецовом (Вован) и Алексејем Стољаровом (Лексусом).

„Ако ме питате ко стоји иза експлозија на Криму или у Белгороду, у поверењу ћу вам рећи, колико је то могуће на Зуму, да, то смо ми, признао је Кулеба пранкерима који су се представили као амерички званичник, а снимак је објављен на Телеграму.

Он је додао да је Крим „извор муниције“ за војску Русије и ваздушна база за авионе који извршавају нападе.
„Уништавање база, складишта, муниције и авијације на Криму има директан утицај на борбену готовост и борбену способност Русије на копненом делу Украјине“, изјавио је Кулеба.

Захарова „похвалила“ Кулебино признање

Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова „похвалила“ је Кулебу што је изјавио да иза експлозија на Криму и у Белгороду стоји Кијев, истакавши да је то искрено признање о тероризму.

„Браво! Колико јуче украјински лидер Владимир Зеленски се у интервјуу за Би-Би-Си клео да није тако и да се његове изјаве о превентивним нападима односе на санкције. А, овде његов главни дипломата признаје тероризам. Па још каже, ‘то смо ми’. Не безбедносне снаге или појединачни диверзанти, него држава, режим“, написала је Захарова на Телеграму.

Претходно је руски председник Владимир Путин изјавио да режим у Кијеву одавно користи терористичке методе: организује политичка убиства, етничко чишћење, масакре цивила. Он је упозорио на то да се кијевске власти не заустављају ни пред нуклеарним тероризмом, наводећи као пример гранатирање Запорошке нуклеарне електране.
Заставе САД  и Украјине - Sputnik Србија, 1920, 11.10.2022
Специјална операција у Украјини
"Британија нас подржава 100 одсто, САД 70 одсто": Шеф кабинета Зеленског на мети руских пранкера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала