- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад користио дипломатски терор за усвајање антируске резолуције

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Запад је користио методе дипломатског терора против земаља у развоју да би на седници Генералне скупштине Уједињених нација била усвојена антируска резолуција о референдумима у Доњецкој и Луганској Народној Републици, Запорошкој и Херсонској области, рекао је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Запад је бесрамно употребио методе дипломатског терора, отворено заврћући руке, претећи свим могућима казнама земљама у развоју. Само таквом неприкривеном уценом, таквим претњама успео је да осигура резултат. Сви ми одлично разумемо да су изјаве Американаца да 'они никога не наговарају, да сви сами гласају'- лаж. И они такође то знају“, рекао је Лавров за руски „Први канал“.
Генерална скупштина Уједињених нација усвојила је у среду антируску резолуцију о референдумима у ДНР, ЛНР, Запорошкој и Херсонској области, као и о ситуацији у Украјини.
Резолуцију су подржале 143 земље, пет је било против, а 35 суздржано.
Против резолуције су гласале Русија, Белорусија, Северна Кореја, Никарагва и Сирија. Међу суздржанима су биле Кина, Индија, Јужноафричка Република, Као и Јерменија, Казахстан, Киргизија, Таџикистан, Узбекистан. За усвајање резолуције било је потребно да гласа две трећине учесника.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СВЕТ
Борељ: Војни одговор Запада на нуклеарни напад Русије на Украјину биће моћан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала