- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизан с појачаним бедемом брани кућу од Немаца – Звезда има стари рецепт за Мађаре

© Sputnik / Лола ЂорђевићДетаљ са 168. вечитог дербија
Детаљ са 168. вечитог дербија  - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Партизана и Црвене звезде поново ће бити на европским искушењима. Први ће на терен црно-бели који од 18.45 часова дочекују Келн у Хумској, док ће црвено-бели од 21 сат гостовати у Будимпешти против Ференцвароша.
Партизан је у страшном налету, а победа у Келну од 1:0 пре седам дана подигла је самопоздање црно-белима и наду да могу до првог места у групи.
Зато је потребно да задају нови ударац Јарчевима који ће у Београду играти са најјачим тимом за разлику од прошле недеље када су потценили црно-беле на свом терену.
Гордан Петрић одлучио је да промени победничку комбинацију из Келна, па ће Андрија Павловић меч започети на клупи за резерве. То ће условити појачан везни ред са Белићем и Траореом, као и Натха у офанзивној улози, тик иза Рикарда Гомеша.
© Фото: Скриншот/choosen11Партизан, састав за Келн
Партизан, састав за Келн - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Тренер црно-белих каже да је главни задатак његовог тима да врлине Келна сведе на минимум.
„Kелн игра директан фудбал, били су и тамо офанзивни, имали смо и тамо проблема. У реваншу нам је задатак да њихове врлине смањимо на минимум. Мој посао је да припремим играче који морају да дају пун гас, па ћемо видети шта ће бити. Имамо шансу да будемо ближи пролећу победом или ремијем, али не оптерећујем играче да је нешто под морање. Биће пун гас, па ко може, може.“
Тренер црно-белих Гордан Петрић - Sputnik Србија
Гордан Петрић
тренер Партизана
Правду на овом мечу делиће израелска тројка на челу са Рое Рејншрајбером, а навијачи Партизана су најавили да ће током утакмице са Келном прикупљати средства за помоћ ОФК Београду, српсколигашу који пролази кроз финансијску агонију.
Standings provided by Sofascore

Милуновић колатерална штета

Црвена звезда је пре седам дана задала ударац Ференцварошу на Маракани (4:1), а уколико успе да понови слично и у Будимпешти од 21 час, дефинитивно би се вратила у трку за прве две позиције у групи и пролеће у Лиги Европе.
Зато ће тренер Милош Милојевић у овај меч ући са провереним снагама, а колатерална штета ће бити Немања Милуновић, који ће морати да остане на клупи. Јасно је и зашто, Ераковић стартује као „штопер за излог“, а разиграни Гобељић крај десне аут-линије.
У навали се очекује повратак Букарија по десној страни који би требало да буде адут због брзине, док ће Гелор Канга опет дејствовати са позиције задњег везног.
© Фото: Скриншот/choosen11Звезда, тим за Ференцварош
Звезда, тим за Ференцварош - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Милош Милојевић понавља да није у складу са реномеом Звезде да се иде на било шта друго сем на победу.
„Не могу пре утакмице да се задовољим нерешеним резултатом, јер то није у мом карактеру и није у складу са клубом и играчима. Сваку утакмицу желимо да победимо, а некад се меч одигра тако да је и бод добар, али пре сусрета да идемо на бод - не. Није то зато што не поштујемо Ференцварош и јер смо их добили 4:1, напротив, респектујемо их и спремамо се озбиљно, свесни да ће бити другачија утакмица.“
Тренер Црвене звезде Милош Милојевић  - Sputnik Србија
Милош Милојевић
тренер Црвене звезде
Правду на овом мечу делиће судијска тројка из Пољске предвођена арбитром Данијелом Стефанским.
Standings provided by Sofascore
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
СПОРТ
Путин понудио Катару помоћ у организовању Светског првенства
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала