Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Столтенберг: Подршка КФОР-а дијалогу Београда и Приштине

© Sputnik / Олег ИвановСрпске трупе и оклопна возила на путу између села Рашка и пункта Јариње на административној линији
Српске трупе и оклопна возила на путу између села Рашка и пункта Јариње на административној линији  - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је данас, после састанка министара одбране земаља чланица Алијансе у Бриселу, да трупе КФОР-а подржавају напоре дипломата Европске уније да остваре напредак у дијалогу Приштине и Београда, уз посредовање ЕУ.
"Западни Балкан је регион у Европи где Европска унија и НАТО веома блиско сарађују. Помогли смо да се окончају два брутална рата, прво у Босни и Херцеговини, затим на Косову. Имамо своје присуство, мисију КФОР-а на Косову. Савезници су посвећени да наставе, да доприносе снагама", рекао је Столтенберг одговарајући на питања новинара са Западног Балкана.
Навео је да је на данашњем састанку било је нових најава неких земаља да се појача подршка мисији КФОР-а и казао да је видно "повећање тензија на Косову, не само у вези са питањем регистарских таблица".
Говорећи о Босни и Херцеговини, рекао је да је у питању једна од земаља које су на путу ка чланству у НАТО, што Алијанса подржава, али је истакао да ће та одлука на крају бити одлука БиХ.
Додао је да та одлука мора да буде нешто што Босна и Херцеговина жели, јер "НАТО поштује одлуке свих земаља које саме бирају свој пут".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала