- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Суд одбио Трампов захтев да арбитар прегледа документе

© Tanjug / AP/Joel MartinezДоналд Трамп у посети Тексасу
Доналд Трамп у посети Тексасу - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Врховни суд САД данас је одбио захтев бившег америчког председника Доналда Трампа да независни арбитар прегледа више од 100 поверљивих докумената, које је ФБИ запленио у његовом дому на Флориди.
Судије су одбиле Трампов хитни захтев од 4. октобра, у коме је тражио да укину одлуку федералног апелационог суда која је спречила арбитра да прегледа више од 100 докумената означених као поверљиви, који су били међу отприлике 11.000 докумената заплењених у његовом имању Мар-а-Лагу у Палм Бичу 8. августа, пренео је Ројтерс.
Ниједан од девет судија није изнео јавно неслагање у вези са овом одлуком, која је уследила два дана након што их је Министарство правде САД позвало да одбију Трампов захтев и да тајне документе држе ван руку арбитра.
Федерални званичници добили су судски налог за претрес Трампове резиденције након сумње да он није вратио све поверљиве документе који су били у његовом поседу након завршетка председничког мандата.
Истражитељи су тражили доказе о потенцијалним кривичним делима везаним за незаконито задржавање информација о националној одбрани и ометање федералне истраге.
Трамп је негирао да је починио кривично дело и назвао истрагу политички мотивисаном.
Печат Строго поверљиво - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2022
СВЕТ
ФБИ код Трампа нашао празне фасцикле са ознаком „поверљиво“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала