Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„У току је предузимање стратешких корака“: Бујановац и Прешево да буду део агенде САД

© Sputnik / Дејан СимићОпштина Бујановац
Општина Бујановац  - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
Пратите нас
Председник Националног савета Албанаца (НСА) у Србији Рагми Мустафа изјавио је данас да је могућност да Прешево, Бујановац и Медвеђа буду део агенде САД изузетно важна у регионалним развоју догађаја на Западном Балкану, преноси портал Бујановачке.
Мустафа, који је део делегације албанских политичких лидера из Бујановца и Прешева у посети Сједињеним Америчким Државама, тврди и да је у току “предузимање стратешких корака”, преноси портал.
Мустафа наводи да заједничку посвећеност у заговарању положаја Албанаца у Бујановцу, Медвеђи и Прешеву са Албанско-америчком грађанском лигом подржава тзв. косовска влада и премијер у Приштини Аљбин Курти.
Албанско-америчка грађанска лига је организација која се, како пишу Бујановачке, бави "лобирањем за албанска питања“ у Америци.
Курти је рекао јуче да Приштина финансира путовање албанских политичара са 35.000 евра, намењених за лобирање.
Политички лидери Албанаца из Бујановца и Прешева састаће се у Вашингтону са специјалним представником САД за Западни Балкан Габриелом Ескобаром и још неким званичницима, преноси портал ЈУГпрес.
Делегацију која ће се састати са Ескобаром, према изворима портала, чине народни посланик и председник Партије за демократско деловање (ПДД) Шаип Камбери, председник општине Бујановац и Демократске партије (ДП) Нагип Арифи, председник НСА Рагми Мустафа и лидер прешевске Демократске партије Албанаца (ДПА) Рагми Мустафа.
Извори на које се ЈУГпрес позива наводе да је ово путовање "изненадно" и да ће тема разговора наводно бити дијалог Београда и Приштине и контекст општина Бујановац, Прешево и Медвеђа у том дијалогу.
Посланик Шаип Камбери није одговорио на питање ЈУГпреса који је повод за овај пут и са ким ће све делегација Албанаца имати састанке.
Политички лидери Албанаца у Бујановцу и Прешеву отпутовали су данас у САД где ће се састати са представницима америчког Конгреса, Сената и Стејт департмента, потврдио је за портал Бујановацке шеф кабинета председника општине Бујановац Сали Салихи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала