- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пружио је партију живота и остварио сан на Театру снова

© AP Photo / Dave ThompsonМанчестер Омонија
Манчестер Омонија - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Голман Омоније Францис Узохо остварио је животни сан играјући против Манчестер јунајтеда на Олд Трафорду у Лиги Европе (1:0). Нигеријац који је од малих ногу велики фан енглеског клуба, добио је прилику због повреде првог чувара мреже и пружио је партију каријере, али је на крају његов тим ипак поражен касним голом Скота Мектоминија.
Ипак, то није покварило расположење Узоха који по завршетку сусрета није скидао осмех с лица.
„Такав је осећај када пружите партију живота. Чак и када је Омонија изгубила, он се смеје јер је заиста био је невероватан“, поручио је Овен Харгривс, стручни консултант БТ Спорта и бивши фудбалер Манчестер јунајтеда и Бајерн Минхена.
Званична статистика са утакмице 4. кола Лига Европе између Манчестер јунајтеда и Омоније каже да су „црвени ђаволи“ имали 30 шутева, од чега 20 унутар шеснаестерца од којих је десет ишло ка голу али је Узохо био на висини задатка.
Успевао је да одолева покушајима Кристијана Роналда, Џејдона Санча, Маркуса Рашфорда, све до тог 93. минута када није успео да заустави лопту коју је ка голу упутио шкотски везиста Скот Мектомини.
Али сви су видели врхунску представу у изведби 23-годишњег репрезентативца Нигерије који је после сусрета причао са колегом Давидом де Хеом, док је на друштвеним мрежама поделио фотографију са Кристијаном Роналдом.
„Ово је остварење сна за мене. Сањао сам да играм на Олд Трафорду, већ дуго времена. Када сам видео жреб схватио сам да ћу играти на Олд Трафорд, желео сам да играм и да добијем прилику да наступим и успео“, рекао је после утакмице Узохо.
Није Нигеријац био разочаран упркос тесном поразу Омоније на „Театру снова“.
„Нисам разочаран, јер смо одиграли добру утакмицу. Наравно, било би савршено да смо освојили бар бод, али... Срећан сам, није лако играти на овом стадиону са тако великим играчима. Велики сам навијач Манчестер јунајтеда. Молим сам се Богу да добије прилику да играм и добио сам је. Вероватно је ово била најбоља партија у мојој каријери. Задовољан сам својим учинком, али и поносан на своје саиграче посебно јер то није био посао за једног човека. Дали смо све као тим на терену“, истакао је Нигеријац, за којег је речи хвале имао и Давид де Хеа, голман Јунајтеда, као и менаџер Омоније Нил Ленон.

„Францис је био светска класа. Тако сам срећан због њега. Били смо минут-два од највећег резултата у историји овог лкуба. Веома сам поносан на Узоха“, рекао је Нил Ленон.

Узохо је искористио прилику да се слика и са менаџером Јунајтеда Ериком тен Хагом, као и са Де Хеом.
Черчесов Станислав - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
Рус је научио лекцију на Маракани – два трика за капитулацију Звезде
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
Вечерас на Спутњику: Раде Богдановић у Миљановом корнеру /видео/
Застава Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
Белоруси ће играти са тзв. Косовом: „Не признајемо, али смо и раније имали ситуације“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала