- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Главни радови на Кримском мосту готови до краја године – уводе се ограничења за теретни транспорт

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКримски мост
Кримски мост - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Главни радови на поправци Кримског моста биће завршени до краја године, саопштио је потпредседник Владе Русије Марат Хуснулин.
„Сматрамо да ћемо до краја године завршити основне радове на Кримском мосту. Пронађене су технологије за демонтажу порушених стубова моста. Могу да кажем да су први стубови новог моста направљени у фабрици и да су на путу ка Кримском мосту“, рекао је Хуснулин.
Радови на обнављању другог крака железничке пруге на мосту се настављају, а возови се крећу њиме без ограничења. По речима руског званичника, на објекту ради до 250 људи и 30 машина, а у року од две недеље број радника на мосту ће се повећати на 500.
Планирано је да теретни саобраћај Кримским мостом буде пуштен до суботе увече, саопштио је Хуснулин, истакавши да ће се возила у потпуности прегледати. Како је прецизирао, изузетак су празни камиони и аутобуси који могу да пређу преко моста као и обично.

Уводи се потпуни преглед теретних возила

„Возила која превозе терет или ће бити у потпуности прегледана, или ће се превозити трајектом или ће путовати рутама преко нових територија“, појаснио је потпредседник Владе Русије.
Како је истакао, за теретни транспорт са Крима већ се несметано користе алтернативне руте преко нових руских региона.
Преко Кримског моста тренутно прелази до 90 аутомобила за сат времена.
На Кримском мосту је 8. октобра експлодирао камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања дела коловоза, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења. Председник Русије Владимир Путин је експлозију на Кримском мосту 8. октобра назвао терористичким нападом иза којег стоје украјинске специјалне службе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала