- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„30 секунди играч“ – Илиев је знао о чему прича /видео/

© Фото : ФК Партизан / Сандић ФОТОФусени Дијабате
Фусени Дијабате - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
„Желим да представим играча који је у категорији оних играча које називам „30 секунди играч“. Можда ћу једног дана објаснити то, он зна шта то значи, то је мала и шала“, рекао је 7. јула ове године сада већ бивши спортски директор Партизана Ивица Илиев, представљајући Фусенија Дијабатеа.
На четири утакмице у Лиги конференција, Дијабате је постигао четири гола и потврдио речи Илиева, о чему сведоче и тачни подаци, односно – секунде.
Дијабате је заблистао већ у премијери, постигао је два гола на гостовању екипи Словацко, а за све му је укупно било потребно 12 секунди.
Код првог је у акцији три секунде, колико је било потребно лопти да стигне до његове ноге и онда из волеја заврши у мрежи.
За други нешто мало више – девет.
Можда и најлепши гол у досадашњој каријери у црно-белом дресу постигао је против Нице, у акцији која је трајала четири секунде.
Покер голова Дијабате је комплетирао против Келна на стадиону Партизана, пратио је дефанзивца ривала, искористио грешку и за шест секунди реализовао шансу.
Све укупно, Дијабате је постигао четири гола у акцијама које су укупно трајале 22 секунде, што се може узети као образложење шале Ивице Илиева, али је он још раније објаснио о чему се ради, наводећи да у ту категорију спадају још Сејдуба Сума и Леонардо.
„Њих сам гледао 30 секунди и то ми је било довољно да их доведем. Зато сам то назвао 'играч од 30 секунди'. Буквално, стигне ми видео клип играча и ја после 30 секунди кажем себи 'то је то'. Е сад, било је многих који су оспоравали то, међу њима и неки људи из клуба - нећу о именима, па говорили-како он може да види играча за 30 секунди'. Један тренер се исто то питао. Па ето, могу. Нисам ја крив што неко не може, ја могу“, причао је Илиев.
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Подкаст
Раде Богдановић: Кулибали – дрво јаворово | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала