- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нејмару прети казна затвора? Гомила оптужених и велики новац у игри

© AP Photo / Manu FernandezНејмар
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Бразилска инвестициона компанија ДИС, која је преузела 40 одсто Нејмаровог трансфера из Сантоса у Барселону, затражила је затворску казну и новчану казну од 149 милиона евра за играча Пари Сен Жермена, наводи ЦНН Бразил.

Суђење за потенцијалну превару и корупцију у трансферу Нејмара у Барселону 2013. године почеће у понедељак. Поред нападача Пари Сен Жермена, оптужени су и родитељи играча, два клуба, бивши председници Барселоне Ђозеп Бартомеу и Сандро Росел и бивши председник Сантоса Одилио Родригез.

У новембру 2016. године, Национални суд Шпаније почео је да разматра случај преваре у трансфера Нејмара у Барселону, који је раније био затворен због недостатка доказа. У мају 2017. се сазнало да је у Шпанији почело ново суђење против Нејмара, његових родитеља, Бартомеуа, Росела, саме Барселоне и Сантоса.
Жалбу за преиспитивање случаја поднео је ДИС, који је тражио 40 одсто износа трансфера за Нејмара, али је рекао да је добио много мањи проценат, пошто је највећи део износа трансакције био скривен. Према званичним информацијама, трансфер Нејмара 2013. коштао је каталонски клуб 57,1 милион евра, од чега је 17,1 милион припало Сантосу, а преосталих 40 милиона компанији Нејмарових родитеља. Реална цена трансфера фудбалера могла би да буде и до 83 милиона евра.
Шпански тужиоци тражили су за Нејмара казну од две године затвора (до пет година) и новчану казну од 10 милиона евра, као и пет година затвора за Росела, уз казну од 8,4 милиона.
Сам Нејмар је негирао оптужбе и инсистирао да је фокусиран само на фудбал и да је слепо веровао оцу, који је његов агент.
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Подкаст
Раде Богдановић: Кулибали – дрво јаворово | Миљанов корнер
Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
Тренер Звезде грмео после пораза: „Други гол што смо примили не постоји ни на тренингу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала