- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Адвокат објаснио Новакову ситуацију – „Нема фактора ризика“

© AP Photo / Ariel SchalitНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Три месеца је остало до почетка Аустралијан опена, али су увелико почеле да стижу различите реакције људи по питању тога да ли би Новаку Ђоковићу требало да буде дозвољен повратак у Мелбурн.
Подсетимо, један од највећих тенисера у историји има забрану уласка у Аустралију од три године која му је изречена почетком 2022. године након што му је одузета виза за боравак у тој земљи.
У међувремену се огласио и познати аустралијски адвокат за имиграциона питања, Kон-Минг Тсаи, који је поручио да верује да би Ендру Џилс, нови министар за имиграциона питања требало да укине забрану Ђоковићу.

„Овде нема фактора ризика ако му се дозволи повратак. Новак сигурно неће правити проблем заједници, јер је он један од најбољих светских тенисера који може да привуче много страних посетилаца. У најбољем интересу Аустралије је да укине забрану и да се Ђоковић у јануару врати у Мелбурн“, изјавио је Тсаи за „АП“.

Претходно је и директор Аустралијан опена, Kрег Тајли поручио да би волео да види Новака Ђоковића на гренд слему у Мелбурну, али да ће то питање морати да реши аустралијска власт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
СПОРТ
„Промењена су правила“ – легендарни тенисер говорио о Ђоковићу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала