- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Одлаже се грејна сезона у Београду

© Sputnik / Дејан СимићСкупштина града Београда
Скупштина града Београда - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Градско веће донело је одлуку да се, у складу са временским условима и општом ситуацијом са енергентима у свету и у нашој земљи, одложи почетак грејне сезоне у Београду која је требало да почне у суботу, 15. октобра, изјавио је градоначелник Александар Шапић.
Шапић је навео да је Градски штаб за ванредне ситуације овлашћен да сваког дана прати временске услове, те да у складу са њима извештава „Београдске електране“ када би сезона могла да крене.
„Имамо процене од Хидрометеоролошког завода да ће у следећих седам дана температура бити сигурно изнад просечне која чак не би ни дозвољавала да се систем грејања упали, јер би одмах сам блокирао. Због домаћинског пословања мислимо да је много важније да будемо сигурни да онда када буде било заиста хладно, наши домови буду топли, него да се због формалности сада креће са грејањем, а временски услови нам иду на руку. Истовремено, тиме би значајно подигли трошкове и можда угрозили обезбеђивање топлих домова, кад то истински буде неопходно“, рекао је Шапић.
Он је за Беоинфо казао да ће грађани бити обавештени о почетку грејне сезоне када се стекну временски услови, додајући да верује да ће то свакако бити до почетка новембра.
Уштеда у новцу ће бити велика, истакао је Шапић и додао да је циљ да се искористе повољне временске прилике и уштеде енергенти.
Шапић је најавио и да ће одлуком Градског већа ове године новогодишња декоративна расвета бити постављена од 15. децембра до 15. јануара, само месец дана, и биће ограничена на ужи туристички центар града.
„Најважније је да се обезбеде енергенти и струја по што јефтинијим ценама, јер је неприкладно да Град троши додатну електричну енергију и тиме угрожава и читав систем. Мислимо да је и то у складу са домаћинским пословањем уз прилагођавање околностима у којима се читав свет налази па самим тим и наша земља“, казао је Шапић.
Димњак топлане - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
ЕКОНОМИЈА
Брнабићева: Нема потребе за грејањем док су високе температуре
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала