- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин о нападу на Кримски мост: Експлозив допремљен морем

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаКримски мост оштећен у експлозији
Кримски мост оштећен у експлозији - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је Федерална служба безбедности Русије констатовала да је експлозив који је коришћен за напад на Кримски мост највероватније допремљен морским путем.
„Федерална служба безбедности је констатовала да је највероватније тај такозвани терет, тачније експлозив, послат морским путем из Одесе, али није тачно утврђено да ли је то учињено помоћу брода за превоз жита или не. То је питање. Засад нема одговора на то“, рекао је Путин.
Русија ће затворити коридор за извоз жита уколико се потврди да је експлозив извезен из Одесе бродом за превоз жита, казао је Путин.

„Али ако се хуманитарни коридори за испоруку жита у најсиромашније земље (иако оно тамо не иде), ако се утврди да се хуманитарни коридори користе за извођење терористичких аката, наравно, то ће довести у питање даље функционисање тог коридора“, додао је руски лидер.

„После терористичког акта на Кримском мосту одговарајуће службе су добиле задатак да ојачају контролу, осигурају безбедност свих инфраструктурних објеката и на објектима енергетике, на транспортним објектима", рекао је руски председник на питање како се осигурава безбедност на важним објектима.
На Кримском мосту је 8. октобра експлодирао камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила. Услед експлозије дошло је до обрушавања дела коловоза, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења. Председник Русије Владимир Путин је експлозију на Кримском мосту 8. октобра назвао терористичким нападом иза којег стоје украјинске специјалне службе.
Инцидент на Кримском мосту - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2022
РУСИЈА
Снимак поправке Кримског моста: Даноноћно ради 250 људи и 30 машина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала