- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бодирога је остао загонетан: „Потребно је наћи баланс“

© Фото : Euroleague/PrintscreenБодирога
Бодирога - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Дејан Бодирога, нови председник Евролиге, није могао да потврди да ће Србија задржати два места у елитном кошаркашком такмичењу.
Легендарни кошаркаш је недавно преузео веома важну функцију и то у години у којој ће у Евролиги играти и Црвена звезда и Партизан.
„По систему који има, Евролига гарантује једно место представнику АБА лиге. Ове године, стицајем околности због клубова из Русије, и Партизан је добио место. Важно је напоменути да је овај регион дао много европској кошарци. АБА лига је пре неколико година имала три представника, па је сведено на два, а сада је једно. Овај простор је дао много Евролиги, и по резултатима, играчима и тренерима. Потребно је наћи баланс у будућности, да се не гледа само тржиште...“, рекао је Бодирога.
Али, није могао да каже ништа по потенцијална два места.
„Водићемо рачуна о овом региону који је много значајан. Тренутно оно што можемо да кажемо – један представник из АБА лиге. Али, видећемо шта ће донети нови формат такмичења у будућности.“
А што се тиче формата...
„Много тога ће зависити од будућег формата такмичења. Исто тако постоји огроман потенцијал, да је сада моментум улагања у спорт, у кошарку, појавило се доста инвеститора да улажу у Евролигу. Подразумева и неко отварање нових тржишта, нових интересантних који би могли да унапреде такмичење. Али, потребно је пронаћи баланс. Верујем да ћемо до краја сезоне направити програм, план, пројекат, који подразумевао у ком смеру треба да иде Евролига“, истакао је Бодирога за Нова С.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала