- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Господари неба: Пилоти Ми-28 показали умеће током специјалне операције у Украјини /видео/

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаБорбени хеликоптер Ми-35 током специјалне војне операције Русије у Украјини
Борбени хеликоптер Ми-35 током специјалне војне операције Русије у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је снимке деловања ударних хеликоптера Ми-8 различите модификације, као и пилота војне авијације који су се истакли својим умећем током специјалне војне операције у Украјини, саопштено је на порталу ТВ „Звезда“.
Посаде хеликоптера извеле су ваздушни напад, користећи навођено и ненавођено ракетно наоружање. У нападу су уништени прелази које је противник поставио за пребацивање војне технике, а ликвидирани су и утврђени положаји и командна места Оружаних снага Украјине.
Навигатор војног хеликоптера Ми-28, Иљан, током специјалне војне операције извео је више од 200 борбених летова уз примену авијационог наоружања. Уништио је преко стотину јединица војне технике противника.
Напад из ваздуха омогућава да се противник дезоријентише, да се прикрију дејства јединица које су у офанзиви, праве пролазе у минским пољима и осигуравају коридори за пролаз јуришних група ка противничким објектима који су мета напада.
Посада хеликоптера Ми-28 наставља да извршава борбене задатке уништавања противничких објеката у зони специјалне војне операције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала