- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдановић: Митровић – наше дете, а атипичан за Србина, Милојевић – тешко до ауторитета /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаРаде Богдановић
Раде Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Раде Богдановић, некадашњи фудбалер, говорио је у емисији Миљанов корнер о ситуацији у Црвеној звезди, прелазном року, али и младим играчима и тренеру Милошу Милојевићу.
Звезда је у четвртак још једном подбацила и поражена је од Ференцвароша у Лиги Европе, на гостујућем терену, иако је претходно у свом дому славила са 4:1.
„Звезда игра добро код куће, пред Делијама је немогуће одиграти лоше. Жеља, хтење, борбеност, све је било на високом нивоу у првој утакмици, али се на страни може осетити ко осећа притисак и како се каже – на муци се познају јунаци. Било их је доста изгубљених у Мађарској“, рекао је Богдановић.
Један од ретких који није одао такав утисак је млади Стефан Митровић, стрелац гола.
„Прво, наше дете, младост и живот су пред њим. Друго, изузетно квалитетан, наше дете, а атипичан за Србина јер је много брз. Не знам после Немање Радоњића и Мијата Гаћиновића да ли је последњих година у нашим омладинским школама поникао неки такав играч“.
Али, било је потребно време да млади фудбалер добије шансу...
„Човек сад размишља... У јуну, јулу је он био у кадру Звезди, а онда доведеш неког Букарија, платиш и претплатиш момка у 24. години који долази у Србију из Европе. Мени ту нешто смрди, искрено... Он има брзину, али је олако дошао... За оног Кулибалија са 31 годином и могу да схватим, дошао је да дрмне неке паре... Са друге стране, имаш Митровића који је твоје дете и нисам сигуран колико би он играо да га Пикси није звао у репрезентацију. Али, када видиш да хоће и може, па гурај! Био је светла тачка Звезде и не само због гола, имао је волејчину, враћао се... Он је дете од 21 године и дао је пример старијима. Добро је за Звезду што је играо и мали Јован Мијатовић. Има ниско тежиште као Лука Јовић, неколико пута је лепо примио лопту, одиграо... И он је дете, то је добро за Звезду што је у овако важној утакмици убацила своју децу“.
Када се је код деце...
„Дај Боже да их има што више, да се не ослањамо... Ја претерано не миришем странце који долазе овде, иако сам био странац, али ову врсту коју доводе, некако ми не паше, не води у перспективи ка бољитку“.
Једно од незаобилазних питања је позиција шпица у Звезди, нарочито после одлазака Павкова и Охија, а довођења Кулибалија.
„Нема ми то логику, можда они интерно знају о чему се ради, тешко је нагађати, али је чињеница да нема логику. Ја сам тог Кулибалија видео на неколико утакмица, једно озбиљно дрво јаворово и не може он Звезди помоћи. Зар није боље да дете од 17 година пустиш и да гураш? Нема резона у куповини, а чињеница је и да је фудбалска Европа у дефициту када су деветке у питању. Немам велико мишљење о новим стручњацима који не желе нападаче, имам осећај да је 80 одсто њих копија Пепа Гвардиоле“.
Што се тиче тренера Звезде Милоша Милојевића...
„Њему ће бити јако тешко, то је момак који нема фудбалску биографију као фудбалер, као тренер је почео у Звезди, отишао у Шведску, да ли је имао успеха или не, није битно, али сада долазиш у Звезду... Србија је незгодна, Звезда је незгодна, он је под лупом, велика су очекивања и реално тешко је да направи ауторитет јер има озбиљне ауторитете поред себе у руководству. Неће му бити лако да се избори за самосталност при одлучивању“, истакао је Богдановић.
Звезда је себе видела у Лиги шампиона, али је то остао само сан и ове године.
„Мислим да су ушли мало препотентно у такмичење, у јуну, јулу, а цела јавност је лоше проценила Макаби и ту је већ дошло до разочарања, озбиљне су паруштине у питању, егзистенција клуба, очекивања навијача... Испали су заслужено, када водиш два пута, када кренеш у бој без дефанзивног везност... После тога, Лига Европе је такмичење нижег ранга, није толико атрактивно, па смена тренера па долазак новог тражи време... Враћање из канала је јако тешко, а Звезда је испустила историјску шансу да се дигне за два, три степеника“, наводи Богдановић.
Што се тиче тима, реновирање је свакако неопходно, али...
„Па већ су кренули, Кангу са 32 године су потписали на још три сезоне... Ремонт је свакако потребан, ту су Катаи, Иванић, Саного је у годинама, али се бојим да у моменту када реновирање буде било неопходно, неће бити пара за то, да ће бити празна каса и то је једна зебња“, истакао је Богдановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала