- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска одбила све нападе у правцу Николајев-Криви Рог, ликвидирано око 120 војника

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска у Донбасу
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Руска војска је одбила све нападе противника у правцу Николајев-Криви Рог, саопштило је Министарство одбране Русије.

Ликвидирано је око 120 украјинских војника, као и 17 оклопних возила и осам аутомобила. Руска артиљерија је уништила пет прелаза које је украјинска војска поставила преко реке Ингулец.

Украјинска војска је такође покушала да изведе офанзиву у подручју места Дудчани, Садок и Ишченка у Херсонској области. Сви напади су одбијени.
У подручју места Двуречно у Харковској области уништен је прелаз коју је тактичка група украјинских снага поставила преко реке Оскол. Том приликом је ликвидирано преко 30 украјинских војника.
Кијев није предузимао офанзивна дејства у правцу Купјанска. Како би спречила напад, руска артиљерија је уништавала украјинске положаје на удаљеним прилазима.
Код места Берестово у Харковској области, руска артиљерија је ликвидирала до 50 украјинских војника, два тенка и складиште муниције.
У ноћи 14. октобра у правцу Запорожја осујећене су припреме украјинске војске за операцију десанта на реку у подручју Запорошке нуклеарне електране.
У правцу Красног Лимана противник је покушао да изведе извиђање током борби, али је враћен на почетне позиције. Том приликом је ликвидирано до 60 украјинских војника.
Приликом напада на формацију десантних снага у заливу каховског резервоара ликвидирано је преко 50 украјинских војника, пет глисера и две барже.
Високо прецизним нападом у подручју града Запорожје у три касарне ликвидирано је преко 160 украјинских војника из 65 механизоване бригаде.
У нападу авијације, ракетних снага и артиљерије уништена су четири украјинска командна места, 53 артиљеријске јединице, као и људство и војна техника у 142 рејона.
У подручју Харковске области, ДНР и Херсонске области уништено је пет украјинских складишта муниције и ракетно-артиљеријског наоружања.
У подручју хидроелектране у Каховци оборене су две америчке противрадарске ракете „Харм“.
Руска ПВО је пресрела у ваздуху 18 пројектила испаљених из система „Химарс“ и „Ољха“ у подручју места Свободно у ДНР и Нова Каховка у Херсонској области.
У Николајевској области противваздухопловне снаге су обориле украјински Су-25. У ЛНР, ДНР, Херсонској и Дњепропетровској области пресретнуто је 10 беспилотних летелица, укључујући два америчка дрона Switchblade-600.
Руска војска у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Зеленски: У тешкој смо ситуацији код Артјомовска; ваздушна опасност у Новој Каховки
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала