- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нико никад као Србија – 12 од 12!

© Фото : ФИВБСрпске одбојкашице
Српске одбојкашице - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Одбојкашице Србије „прошетале“ су се до светске круне, а на том невероватном путовању имале су 12 утакмица и свих 12 су победиле! Импресивно, фасцинантно, јер су изабранице селектора Давида Сантарелија успеле нешто што нико никада није.
Србија је на доминантан начин одбранила светску круну освојену пре четири године, а сув статистички податак који на најбољи начин потврђује доминацију Србије на СП је 12 од 12!
Прво су Тијана Бошковић и другарице делиле лекције у групи, где су биле максималне, а онда су у новоформираној групи са Американкама, Турској, Тајландом, поново ко од шале успеле да буду максималне.
У полуфиналу су очитале лекцију Американкама, да би у финалу у три сета, за мање од 90 минута пао велики Бразил.
Ништа нису препустиле случају одбојкашице Србије, које су силно мотивисане од првог минута истрчале на терен и разбиле ривала.
Чак три српске одбојкашице заузеле су место у идеалном тиму. Тијана Бошковић је најбољи коректор и МВП турнира, најбољи либеро СП је Теодора Пушић којој је награду уручио легендарни Владимир Вања Грбић, док је најбољи дизач на завршном турниру била Бојана Дрча. Њој је трофеј уручио чувени Бразилац Жиба.
„Толико сам поносна и срећна на све што годинама радимо. Још једна светска титула, друга заредом. Ове девојке од прве до последње су хероине. Такви професионалци, пуно је рада иза нас. Поносна сам! Све је ово заслужено, верујте ми. зато што имамо нешто посебно. Велике заслуге иду и стручном штабу, али девојке се боре на терену. Имамо оно нешто да будемо шампиони, трудићемо се да уживамо у успеху и да још дуго освајамо заједно трофеје“, рекла је Тијана Бошковић која је водила Србију до злата, а на турниру је освојила импресивних 240 поена.
Дочек српских одбојкашица заказан је за недељу увече, од 20 часова испред Скупштине града Београда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала