- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Заменик Лаврова се састао са Вучићем: Акценат на јачању српско-руског партнерства

© PREDSEDNISTVO SRBIJEАлександар Вучић са Александром Грушком
Александар Вучић са Александром Грушком - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Пратите нас
Заменик министра спољних послова Русије Александар Грушко током посете Београду састао се са председником Србије Алексадром Вучићем, министром спољних послова Николом Селаковићем и министром унутрашњих послова Александром Вулином, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
„Током боравка у Београду 13. и 14. октобра, заменика министра спољних послова Русије Александра Грушка примио је председник Србије Александар Вучић. Разговарао је са министром спољних послова Николом Селаковићем, а састао се и са министром унутрашњих послова Александром Вулином“, прецизирано је у саопштењу.
Током састанака речи је о билатералној сарадњи с акцентом на јачање руско-српског стратешког партнерства у условима растуће глобалне кризе. Такође је констатована усмереност на заједнички рад на осигурању стабилности на Балкану и на превазилажењу последица конфронтационог курса Запада.
Стране су потврдиле обострано настојање да се побољша сарадња у широком спектру области, да се настави интензивни политички дијалог и сарадња преко спољнополитичких ресора, наводи се на сајту руског Министарства.

„У контексту решавања косовског проблема, имајући у виду предстојећу седницу Савета безбедности УН, наглашена је потреба поштовања међународног права на основу резолуције СБ УН 1244, поштовања суверенитета и територијалног интегритета, легитимних права Србије“, прецизирано је у саопштењу.

Такође су садржајно размотрена регионална и међународна питања која су од обостраног интереса.
Заменик руског министра спољних послова Александар Грушко - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
РУСИЈА
Заменик Лаврова: Србија под невиђеним притиском
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала