- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“: Турским хабом преусмерити гас изгубљен терористичким нападима на „Северне токове“

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаГаспром
Гаспром - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Директор „Гаспрома“ Алексеј Милер изјавио је да постоји могућност да се кроз турски гасни хаб преусмере све количине гаса које су изгубљене због терористичких напада на „Северне токове“.

„Реч је о свим тим изгубљеним количинама због међународног терористичког напада на ‘Северне токове’, тако да то могу бити значајне количине“, рекао је Милер на тему перспективе турског гасног хаба телевизији „Росија 1“.

На питање, да ли је могуће да се будућим хабом транспортују све количине са севера, он је одговорио да ништа није немогуће.
Милер је подсетио да „Гаспром“ има искуство у припреми реализације пројекта „Јужни ток“ који је касније претворен у „Турски ток“. „Јужни ток“ је првобитно био планиран за капацитет од 63 милијарде кубних метара гаса.
„Ако говорите о техничкој документацији која је потребна за развој трасе, онда имајте у виду да је за ‘Јужни ток’ својевремено све већ урађено“, навео је директор „Гаспрома“.
Раније је председник Русије Владимир Путин изјавио да би Русија могла да премести транзит гаса са „Северних токова“ у регион Црног мора и Турске. Он је ту идеју размотрио и са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом и дати су налози да се детаљно и по хитном поступку размотри ово питање.
Гасна компресорска станица Минска - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
РУСИЈА
Директор „Гаспрома“: Ограничење цена гаса довешће до обуставе испорука тог енергента
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала