Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Либија позвала Србију да поново отвори амбасаду у Триполију

© Tanjug / RADE PRELICМинистар спољних послова Никола Селаковић са либијском колегиницом Неџлом Мохамед ел-Мангуш
Министар спољних послова Никола Селаковић са либијском колегиницом Неџлом Мохамед ел-Мангуш - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Министарка спољних послова и међународне сарадње Либије Неџла Мохамед ел-Мангуш позвала је данас, током посете Београду, Србију да поново отвори амбасаду у Триполију.
„Либија се опоравља, иде путем поновног успостављања стабилности, мира и на том путу дочекује са добродошлицом сваку подршку својих пријатеља“, изјавила је шеф либијске дипломатије на заједничкој конференцији за новинаре са министром спољних послова Николом Селаковићем.
Министарка Мангуш је казала да посету Београду сматра историјском и да присуство у главном граду Србије представља знак одлучности да окрену нову страну у односима две земље.
Изразила је захвалност влади Србије на подршци Влади националног јединства Либије у њеном раду на успостављању стабилности у Либији.

Сарадња у областима на обострану корист

Селаковић је поручио да је Србија вољна да развија сарадњу са Либијом у областима које су на обострану корист.
„Уверен сам да ће ова посета нашој сарадњи дати нови импулс и једну нову свежину и квалитет нарочито када је у питању развој наше пријатељске и партнерске сарадње у свим областима од обостраног значаја“, рекао је Селаковић.
Како је навео, данашњи сусрет са либијском министарком био је веома пријатељски, отворен и конструктиван, као и да је на њему потврђена обострана спремност за интензивирање пријатељских односа Србије и Либије на темељу вишедеценијског пријатељства и партнерства.

„Србија је спремна и вољна да развија сарадњу на обострану корист са Либијом у областима као што су пољопривреда, здравство, енергетика, образовање, одбрана, али и све оне области у којој је сарадња на обострану корист“.

Србија поштује суверенитет, независност, територијални интегритет, као и национално јединство Либије, рекао је Селаковић и додао да је током састанка замолио за више разумевања када је реч о позицији Србије по питању Косова и Метохије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала