- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда „породила“ победу у Крагујевцу из пенала

© Фото: ФК Црвена звездаАлександар Пешић
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде савладали су Раднички у Крагујевцу са 1:0 из једанаестерца који је у 75. минуту реализовао Александар Катаи. Мучио се српски шампион дуго са чврстим домаћином, а на крају је дошао до бодова са беле тачке.
Водиће се наредних дана жестока полемика да ли је главни судија Лазар Лукић једва дочекао да покаже на 11 метара после дуела Пешића и штопера домаћих Цветиновића у шеснаестерцу Радничког.
Јесте било потезања у дуелу, али интензитет можда и није био довољан за најстрожу казну. У сваком случају Звезда је добила поклон који је Катаи искористио, иако је голман Раичевић захватио лопту ногама, а она некако прешла гол-линију.
Звезда је одиграла лоше прво полувреме. Најближа поготку била је тек у 39. минуту, када је Kанга гађао из слободног ударца и уздрмао стативу. Први шут у оквир гола црвено-бели су упутили тек у 43. минуту преко Иванића и то довољно говори како су играли.
Осим Kангине стативе, шампион Србије није урадио ништа вредно помена на Чика Дачи.
Претходно је у 30. минуту Иванић главом затресао мрежу, али је тај гол поништен након ВАР провере, пошто је Бен, који је упутио центаршут, био у офсајду.
У наставку, у 57. минуту тренер Милош Милојевић је извршио троструку измену. Ушли су Kрстичић, Kатаи и Букари уместо Kанге, Бена и Митровића.
Одмах у 58. Катаи је шутирао главом поред гола, да би у 64. погодио пречку из слободног ударца са око 20 метара. Ти напади били су увод у офанзиву која је кулминирала једанаестерцем и поготком за победу. Тешко извојевану.
Standings provided by Sofascore
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала