- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ел Класико“ за историју – милијарду људи видело победу Реала над Барселоном

© AP Photo / Manu FernandezРеал Барселона
Реал Барселона - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Фудбалери Реал Мадрида победили су Барселону 3:1 (2:0) у дерби сусрету деветог кола Примере одиграном на стадиону „Сантијаго Бернабеу“. Краљевски клуб задржао је прво место на табели са три бода предности у односу на Каталонце, а поменути сусрет ушао је у историју фудбала, чији је директан пренос пратило милијарду људи!
Реал који с клупе води прекаљени Италијан Карло Анчелоти остао је тако једини непоражени тим у шпанском првенству.
Два највећа шпанска клуба ушла су изједначена у „Ел класико“, оба тима по 22 бодова. Није се дуго чекало на први погодак, пошто је мрежу Тер Штегена у 12. минуту погодио Карим Бензема, који је главни фаворит за освајање "Златне лопте".
Већ у 35. минуту Мадриђани су показали ко је краљ, након што је Федерико Валверде резантним ударцем са дистанце матирао немачког голмана.
Покушавала је Барселона, али највећа појачања Роберт Левандовски и Бразилац Рафиња нису била на висини задатка у појединим изгледним ситуацијама, а резервни голман Реала Антоан Луњин излазио је као победник из тих дуела.
Менаџер Каталонаца легендарни Ћави Ернандез покушао је с троструком изменом у 60. минуту да промени дешавања на терену. Извео је Рафињу, Балдеа и Бускетса, док је у игру послао Ферана Тореса, Ђордија Албу и Гавија.
Управо је Торес, који је прошле сезоне стигао из Манчестер ситија успео да преполови резултат поготком у 83. минуту на асистенцију Левандовског. Ипак, ту није био крај, јер је Бразилац Родриго хладнокрвно реализовао једанаестерац у зауставном времену, за коначних 3:1.
Реал је тако стигао до битног тријумфа, укупно осмог од почетка Примере, чиме је засео на врх табеле са 25 бодова, док је Барселона остала три корака иза.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Иркиње славиле пласман на Мундијал уз терористичке песме
Ришарлисон - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
СПОРТ
Страшне вести за Бразил: На Србију морају без главног нападача!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала