- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: У правцу Николајева и Кривог Рога ликвидирано више од 350 украјинских војника

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСкладиште муниције Оружаних снага Украјине
Складиште муниције Оружаних снага Украјине  - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Руска војска је за 24 сата правцу у правцу Николајева и Кривог Рога ликвидирала више од 350 украјинских војника и уништила11 тенкова, 18 оклопних возила. Уништена су и три украјинска контролна пункта, 42 артиљеријске јединице и техника, саопштило је Министарство одбране Русије.
На Купјанском правцу је спречен напад 92. механизоване бригаде Украјинске војске, уништено је 50 војника, док су у рејону насеља Загризово у Харковској области онеспособљене три америчке хаубице М777.
У Харковској области је онемогућен прелаз преко реке Оскол који су користиле украјинске снаге за пребацивање технике и муниције.
На запорошком правцу је руска војска ликвидирала више од 40 украјинских војника и уништила тенк и три борбена возила пешадије, док је на Криворожком правцу спречила три украјинска батаљона да пробију руске одбрамбене позиције и ликвидирала 250 украјинских војника.
Министарство одбране Русије је саопштило да су и на андрејевском и николајевском правцу спречени напади и да је ликвидирано 45 украјинских војника. Руска војска је ПВО системима за 24 сата погодила 11 украјинских дронова и осам система „химарс“ и „ољха“ у Херсонској области.
Дронивима су уништена четири радара украјинске војске „зоопарк“ и станица контрабатеријске борбе америчке производње AN/TPQ-36.
Оружане снаге Русије су високо прецизним ракетама успешно погодиле енергетске објекте Украјине, а погођено је и пет складишта са муницијом у Херсонској области, ДНР.
Од почетка специјалне војне операције је уништено 6.700 јединица украјинске оклопне технике и вишецевних бацача ракета, од тога: 323 авиона, 161 хеликоптер, 2.247 дронова, 380 противавионских ракетних система, 5.830 тенкова и других оклопних борбених возила, 870 вишецевних бацача ракета, 3.480 артиљеријског оруђа и минобацачких топова и 6.595 јединица специјалне војне аутомобилске опреме.
Тенк Т-80  - Sputnik Србија, 1920, 15.10.2022
Специјална операција у Украјини
Потпуни неуспех украјинске војске: Одбијен још један покушај офанзиве на Херсон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала