- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

СРНА: Минорна одступања у поновном пребројавању гласова за председника Српске

© Sputnik / Бранко МаксимовићИзбори у Босни и Херцеговини
Избори у Босни и Херцеговини - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Досадашње контролно пребројавање гласачких листића у Главном центру за бројање у сарајевској „Зетри“, које је обухватило бирачка места у Бањалуци, Бијељини и готово половини гласачких места у Добоју, показало је минорна одступања у односу на првобитно саопштене резултате за ниво председника Републике Српске, јавила је СРНА.
Позивајући се на сазнања из извора блиских ЦИК Босне и Херцеговине, агенција пише да се разлика своди на ниво статистичке грешке.
Наводи се да су бројачи у „Зетри“ током отварања врећа са биралишта у Добоју пронашли све печате и неискоришћене гласачке листиће, чиме су демантоване спекулације опозиције да са 61 бирачког места ЦИК-у нису враћене вреће са неискоришћеним листићима.
Након извршене контроле 42 добојска бирачка места утврђено је, према истом извору, да нема промене изборних резултата, нити су уочене неправилности на контролисаним бирачким местима у односу на резултате које је ЦИК објавила пре доношења наредбе за контролно бројање гласова.
Након пребројавања гласова из Добоја следи бројање гласова из Приједора. Јуче су бројани гласови са бирачких места у Бањалуци, а претходно из Бијељине, пренео је Танјуг.
Поновно пребројавање гласачких листића почело је у четвртак, 13. октобра.
Ауто-пут који ће спојити Бијељину и Рачу, Семберију и Срем, Српску и Србију симбол је националног јединства и круна никада бољих и садржајнијих односа Србије и Републике Српске, рекла је данас председница Републике Српске Жељка Цвијановић на свечаности поводом почетка радова изградње деонице Бијељина-Рача у Великој Обарској - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
РЕГИОН
Жељка Цвијановић задржала убедљиво вођство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала