- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Српски динар ускоро на курсној листи Северне Македоније

© Sputnik / Милош ЋурчинДинари
Динари - Sputnik Србија, 1920, 16.10.2022
Пратите нас
Савет Народне банке Северне Македоније донео је одлуку да на курсну листу централне северномакедонске банке дода српски динар.
У саопштењу, објављеном на сајту Народне банке Северне Македоније, та одлука ће почети да се примењује од курсне листе која ће се формирати 1. новембра.
„Са укључивањем српског динара на листу валута које могу да се купују и продају на девизном тржишту, отварају се могућности за поједностављење економске сарадње и подстицај привредним субјектима да интензивирају трговинске и финансијске токове између две земље, с обзиром да је Србија један од најважнијих трговинских партнера наше земље“, наводи се у саопштењу.
Истовремено, додаје се у саопштењу, могу да очекују и повољни ефекти у подршци услужним делатностима, с обзиром да је број туриста који из Србије долазе у Северну Македонију значајан.
Напомиње се и да је ова одлука донета у периоду продубљивања билатералне сарадње између централних банака двају земаља и представља координисану реакцију на одлуку Народне банке Србије да на своју курсну листу уврсти и македонски денар.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала