- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бугарска: Наивно је веровати да ће нам НАТО у замену за испоруку оружја Украјини дати наоружање

CC0 / Pixabay / Софија
Софија - Sputnik Србија, 1920, 17.10.2022
Пратите нас
Председник Бугарске Румен Радев критиковао је идеју о испоручивању оружја Украјини, рекавши да би испоруке оружја значиле да ће Бугарска остати без онога што има.
Радев је прокоментарисао критику на његов рачун поводом тога да наводно спречава модернизацију војске и жели да совјетско наоружање остане у функцији.
Према речима Радева, неке партије које се залажу за војну помоћ Украјини, прошле године су саме спречавале модернизацију бугарске војске и нису обезбедиле имплементацију новог наоружања.

„Испоруке оружја Украјини довешће до повећања дефицита у војним капацитетима на дуже време“, упозорио је он.

Радев је још нагласио да изјава да ће Бугарска достављањем оружја Украјини одмах добити поклон – натовско оружје, изузетно наивна или озбиљно некомпетентна.
То су сложени процеси за које ће бити потребне године, закључио је Радев.
Раније је министар одбране Бугарске Димитар Стојанов изјавио да се украјински амбасадор Виталиј Москаленко поново обратио Софији са молбом да Кијеву испоручи тешко наоружање, а да је Софија то поново одбила.
Раније се Украјина неколико пута обратила Бугарској са молбом да пошаље наоружање. У претходном сазиву парламента је већина партија подржала пружање војне помоћи Украјини. Међутим Корнелија Нинова, која је тада била министар економије, више пута је одбијала да подржи такав предлог, па чак и претила да ће њена странка, Бугарска Социјалистичка партија, изаћи из владајуће коалиције. У мају је већина посланика Народне скупштине подржала одлуку да само врше ремонт украјинске технике.
Пожар - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2022
РЕГИОН
Бугарска: Пожар у складишту муниције одакле је Украјини испоручивано оружје
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала